Karaoke

A karaoke japán szó, jelentése: „üres zenekar”. Lényege, hogy egy zeneszámot az eredeti előadó helyett valaki más énekel. Az amatőr előadó az adott zeneszám instrumentális, azaz ének nélküli változatát hallja, a szöveget pedig valamilyen megjelenítőről (monitor, tv, kivetítő vagy LED-fal) olvasva énekelheti. A legtöbb karaoke klipen a szöveg az éneklés idejében elszíneződik, ezzel jelezve, hogy hol kéne tartani. Az ügyesebb éneklőknek sikerül is ezt betartani, de ha mégsem akkor sincs nagy gond, ez belefér, mert vicces lehet a társaságnak, hiszen a karaoke alapvetően társasági szórakoztató műfaj

A karaoke Japánból származik, ahol eredetileg fáradt üzletemberek munka után hazafelé betértek egy karaoke bárba, ahol csinos lányok szolgálták fel a sushit és italokat, és a vendégekkel együtt énekeltek, beszélgettek, szórakoztak.

Itthon az a verzió terjedt el jobban, amikor házibuliban, vendéglátóhelyeken, fesztiválokon, és egyéb rendezvényeken a bátrabb emberek kiállva előadják a kedvenc zenéiket barátaiknak vagy a nagyérdeműnek.

Napjainkban eléggé felkapottnak számít, hiszen szinte minden nagyvárosban találunk karaoke bárokat ahol több ezer magyar és külföldi dal közül is válogathatunk, de az otthoni számítógépes karaoke sem elhanyagolható, sőt egyre többet találkozhatunk a műfajjal esküvőkön, bálokon is.

Cégünk vállalja zártkörű rendezvények teljeskörű fény- és hangtechnikai lebonyolítását, Karaoke partyk rendezését.